O Nama

U jednom malom, pitomom mestu u Sremu, naša porodica od davnina uživa u blagodatima vojvođanske zemlje. Već generacijama, našu trpezu krase plodovi sopstvene proizvodnje nastalih na porodičnoj njivi, voćnjaku ili vinogradu. U zadnje vreme postajemo svedoci nekog novog načina života u kojem brzi ritam i stres sve više uzimaju maha. Time svest o važnosti zdrave hrane u životu čoveka postaje sve viša i viša. Ovde pri tome mislimo na ekološki proizvedenu hranu, na način baš kako su to nekad radili naši stari.

Svoje bogato poljoprivredno iskustvo odlučili smo upotpuniti kulturama koje nisu toliko poznate u našim krajevima, iako, zahvaljujući svom sastavu, to itekako zaslužuju. Jedna od njih je aronija, u koju smo se zaljubili čim smo probali njen sok specifičnog ukusa. Tada nismo ni znali koliko je ta biljka čarobna i zdrava. Nije nam dugo trebalo da otkrijemo koliko dobra ona čini i napravili smo veliki korak – uvezli smo prve sadnice aronije i omogućili aroniji da nađe svoje mesto u Registru sorti Republike Srbije. Već nas je prve godine aronija počastila svojim bobicama i tako nam najavila da ćemo se dugo i ugodno družiti.

Naša je misija upoznati javnost s aronijom, njenim lekovitim svojstvima i širokoj primeni u ishrani. Želimo omogućiti ljudima iz cele Srbije da probaju proizvode od aronije i da u svoje vrtove i voćnjake zasade sadnice aronije.

Kontakt

Mitar Peršić

Đurđevska 147

22 308 Golubinci

Mob.: 063 823 9610

aronija@aronija.rs